אנו חיים בתקופה רבת תמורות בכל אשר קשור לתוחלת החיים והשינויים הדמוגרפיים הנובעים ממנה. בשנת 1948 מדינת ישראל הייתה "מדינה צעירה". בני גיל הזהב היוו אז רק כ-3% מאוכלוסיית המדינה כולה.
מאז השתנו פניה של המדינה , מספר הגמלאים במדינה, נכון לשנת 2009, היה כ-700,000, כ- 10% מהאוכלוסייה. העשורים האחרונים מלווים בהיערכות איטית מידי של המדינה והחברה ל"חיים הארוכים", כלומר לתקופת חיים של בין 20-30 שנה לאחר היציאה לפנסיה. חלה שחיקה מדאיגה בדימוי המבוגר ולראיה בישראל בשנים האחרונות חלה עליה של כ-30% בתקיפת מבוגרים. החיים בקהילה אינם מותאמים לצרכיו החברתיים, נפשיים ופיסיים של המבוגר. כך אנו עדים לצמיחה של דור חדש שגילו נע בין 65-100 בעל יכולות פיסיות ומנטאליות שונות לחלוטין מאלו שהיו רק לפני חצי מאה לדור של הוריו. אין ספק כי נוספו שנים לחיים, השאלה הקריטית היא כיצד להוסיף חיים לשנים.
בעקביות צומחת לנגד עיני כולנו תפיסה של חיי איכות בגיל המבוגר וחיפוש אחר גורמי אושר ושמחה ואתגרים חדשים. מחקרים רבים קובעים כי הרגלי החיים של המבוגרים הם הגורם המכריע בהשפעתו על איכות חייהם. כלומר, האדם המבוגר יכול "לקחת את איכות חייו בידיו" ולהשפיע ואף לקבוע כיצד ייראו חייו המאוחרים. לשמחת כולנו, כיום קיימות אפשרויות רבות לחוות אחרת את הגיל השלישי, לא בכדי מכנים אותו גם "גיל הזהב". כיום קיים מגוון רחב של מסגרות ופעילויות, כגון דיור מוגן, המאפשרות חיים פעילים וחיוניים, חיים הממקמים אותך ואת אושרך במרכז. דיור לגיל הזהב מאפשר איכות חיים טובה ומאושרת יותר מזאת שהכרת כל ימי חייך. מתפתחת לה תפיסה, אשר רווחת בעולם המערבי כולו ותפסה מקום של כבוד גם בחברה הישראלית; תפיסה על פיה המבוגר הוא פעיל, חיוני, תורם ונתרם לחברה.
בעזרת מודעות ותכנון נכון, כל מבוגר לחיות את החיים כפי שהוא רוצה לחיות ולחוות אותם. הזמן לתכנן ולפעול לגבי העתיד שלך הוא עכשיו.
בעולם התוכן לגיל השלישי והמשפחה נשמח להובילכם בבטחה בתהליך הבחירה שכל מבוגר צריך לבחון ולשקול.